Recept tippek ebédre, vagy vacsorára

A jó közérzet nem az utolsó, nehezen leadott kilókon vagy esetleg dekákon múlik, hanem a harmónián, a belső sugárzáson, amit az állandó kontroll, a gondosan megválogatott ételek, és a mozgás kombinációja teremtenek meg számunkra.

Az esetek többségében nem a jó szándék hiányzik, inkább csak egy kis odafigyelés, előre gondolkodás szükséges ahhoz, hogy valóban egészségesebb legyen az étrendünk.

Hoztam nektek egy kis segítséget! 🙂  Általában az emberek az ebéddel, vagy a vacsorával vannak gondba, ezért megosztok veletek pár tippet. Ha szeretnéd a teljes heti menüt reggeltől estig levezetve, akkor keress fel minket bármely elérhetőségünk egyikén. 🙂

Ezekre a receptekre esett a választás:

Roast beef aszalt szilvás szilvapürével

Hozzávalók:

  • 120 g marhafelsál
  • ½ fej vöröshagyma
  • 3 ml oliva olaj
  • mustár
  • feketebors
  • rozmaring

A szilvapüréhez:

  • 120g szilva
  • 30 g aszalt szilva
  • Édesítőszer (ha lehet növényi)
  • fahéj

roast_beef12szilvapure_1

Elkészítése:

A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, enyhe sót,borsot, és a rozmaringot, majd egyenletesen összekeverjük. A marhahúst letisztítva nagy darabokra előre elkészítve megforgatjuk a pácban és letakarjuk, hűtőben legalább 1 napig érleljük. Egybe vagy szeletelve is készíthetjük, lassan sütve közepesen meleg sütőben.

A szilvapüréhez a szilvákat kimagozzuk, felezzük, és szintén magozott aszalt szilvával, édesítővel, és őrölt fahéjjal lassú tűzön felfőzzük mindaddig, míg levét elveszítve, püréállagúra sűrűsödik.

 

Chilis rákkoktél paradicsomos rukkolával:

Hozzávalók:

  • 60 g fagyasztott rák
  • 140 g rukkola
  • 50 g natúr joghurt
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • 1 citrom
  • kevés só
  • őrölt fehér bors
  • petrezselyem

foto-4

Elkészítés:

  • A rukkolát tányérra tesszük. A paradicsomot a fűszerekkel elkevert joghurthoz adjuk, a rukkolára öntjük. A megfőzött fagyasztott rákot a tetejére halmozzuk. Citrommal, petrezselyemmel ízesítjük.

 

Szezámmagos sült csirkemell citromos padlizsánpürével, vadrizzsel

Hozzávalók:

  • 120 g csirkemellfilé
  • 10 g szezámmag
  • grill fűszerkeverék, örült fehérbors

Citromos padlizsán püréhez:

  • 250 g padlizsán
  • 3ml olivaolaj
  • 40 g natúrjoghurt
  • 1 citrom

Vadrizshez:

  • 50 g vadrizs
  • 3ml olivaolaj
  • ¼ vöröshagyma
  • só, zöld fűszerek

friedsesamechicken_thumb-533x295

Elkészítése:

  • A csirkemellet felszeleteljük és enyhén kiklopfoljuk. Sóval, borssal és grill fűszerkeverékkel valamint szezámmaggal egyenletesen beszórjuk, és kevés olajjal kikent tepsiben, sütőben készre sütjük. A szeletelt padlizsánt illatos fűszerekkel kevés olíva olajon megpirítjuk, majd turmixszoljuk. Annyi joghurttal keverjük, hogy püréállagot kapjunk. Citrommal ízesítve tálaljuk. A vadriszt enyhe sós, hagymás vízben megfőzzük, majd olíva olajjal és zöldfűszerekkel ízesítjük.

 

Roston hekk, burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 150 g hekk
  • 5 g olivaolaj
  • 150 g burgonya
  • 50 ml 1,5% tej
  • 5 g margarin

roston_suelt_hekkfil_4_energiaszegny_trend_dits_rostban_gazdag_vltozat_0000x0000_0

Elkészítés:

  • A megtisztított, lemosott, felszeletelt halat enyhén besózzuk, majd a fokhagymapépből, borsika fűből, kevés olajból ízesítőt készítünk, és a sózott halat az ízesítővel mindkét oldalon bekenjük. Grillsütőben vagy rostsütő rácsán mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

 

Spárgás borjú rizotto parmezán sajttal

Hozzávalók:

  • 120 g borjúhús
  • 50g barna rizs
  • 50 g spárga ( akár konzerv is lehet)
  • 25 g csiperke
  • 25g vöröshagyma
  • 20 g parmezán
  • fokhagyma
  • zöld fűszerek

104-asparagus-risotto521091

Elkészítés:

  • A barna rizst forrásba lévő sós vízben a tésztához hasonlóan kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Közben a kockázott borjúhúst a finomra vágott vöröshagymával együtt megpirítjuk, és kevés vízzel felengedve, puhára pároljuk. A végén egybe dolgozzuk a darabolt spárgával és a gombával, majd ha minden íz összeért és puha, bekeverjük az elkészült barna rizzsel, és zöldfűszerekkel ízesítjük Parmezánnal tálaljuk.

 

Fokhagymás-gyömbéres csirke szárnyak csípős káposztasalátával

Hozzávalók:

  • 3 db csirke szárny
  • 2 evőkanál olaj
  • só, fokhagyma, gyömbér, bors
  • 250 g fejes káposzta
  • 1 kávéskanál chili
  • salátaecet

crop_201602111407_csirkeszarnyimages

Elkészítése:

  • A sütés előtti napon páclét készítünk olajjal, sóval, gyömbérrel, borssal és fokhagymával. A szárnyakat ebben megforgatjuk és másnapig hagyjuk érlelődni. Ha jól beitta az ízeket, tepsibe soroljuk őket, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. A káposztasalátához a fejes káposztát vékonyra szeleteljük, besózzuk enyhén. Két-három óra állás után a só által engedett kevésből kinyomkodjuk és édesítővel készített salátaecettel meglocsoljuk. Chilivel, gyömbérrel, tört fokhagymával ízesítve tálaljuk.

Lazac Rockefeller módra, bulgurral

Hozzávalók:

  • 200 g spenót
  • 120 g lazac
  • 25 g citrom
  • 10 g joghurt
  • só, fehér bors, feketebors
  • 30 g light sajt
  • fokhagyma
  • 50 g bulgur
  • 4 g olaj

spenkeksajtlazac

Elkészítés:

  • A fűszerezett halfiléket fokhagyás leveles parajjal és sajttal egymásra halmozva sütőben összesütjük. A bulgurt kétszeres mennyiségű sós, olíva olajos forró vízbe feltesszük főzni. Mire teljesen megpuhul, az összes vizet felissza, Petrezselyem zölddel ízesítjük.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: