Sült paradicsomsaláta, grillezett ananásszal, céklachipsszel

1 adag 380 KCAL
Hozzávalók:
– 2 marék sárga koktélparadicsom
– 2-3 gerezd fokhagyma
– só
– bors
– olíva olaj
– fél friss ananász
– 1-2 kisebb cékla
– 2 evőkanál balzsamecet
– fél kezeletlen citrom
– 4 fél adag sült burgonya

shutterstock_183218147

 

Elkészítés:
Megmossuk és leszárítjuk a paradicsomot, majd méretétől függően felezzük, vagy negyedeljük. Sütőpapírral bélelt serpenyőbe tesszük. Megtisztítjuk a foghagymát, felszeleteljük, rászórjuk a paradicsomra, majd enyhén besózzuk, borsozzuk, olíva olajjal meglocsoljuk, Forró sütőbe toljuk, és 30-40 perc alatt megsütjük. Közbe meghámozzuk a céklát, hajszálvékonyra felvágjuk, és forró olajba ropogósra sütjük. Az ananászt meghámozzuk, felkarikázzuk, és olajjal lekent grill-lapon, vagy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Négy tányéron elrendezzük a megsült paradicsomot, a céklát, az ananászt, mindegyik mellé rakunk egy-egy adag sült burgonyát. Összekeverjük a balzsam ecetet egykét evőkanál olíva olajjal, reszelünk hozzá egy kis citromhéjat, és adunk bele némi frissen facsart citromlevet is. Közvetlenül fogyasztás előtt meglocsoljuk vele a salátát.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: