Töltött gombafejek juhtúrós rizzsel, színes zöldségkörettel

Ősszel sem kell lemondani a salátákról, a színes zöldségek, lédús gyümölcsökkel párosítva  minden alkalomra megállják helyüket, legyen szó akár családi akár baráti összejövetelről.

Előkészítés: 25 perc

1 adag: 270 KCAL

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb csiperke
  • 20 dkg rizs megfőzve
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 20 dkg júhtúró
  • 10 dkg főtt füstölt tarja
  • pár szál újhagyma
  • 3 – 4 dkg fagyos vaj
  • 50 dkg vegyes zöldség(cukkini,padlizsán, paprika stb.)
  • olívaolaj
  • édeskömény
  • bazsalikom

toltott_gomba_missmoonsmusings-blogspot-com

Elkészítés:

  • Összevágjuk az újhagymát és a petrezselyem zöldjét, majd összekeverjük a juhtúróval, a csíkokra vágott tarjával, és a főtt rizzsel. A gombákat megmossuk, a tönköt kitörjük. A gombák üregébe halmozzuk a tölteléket. Kivajazunk egy tűzálló tálat, beleültetjük a megtöltött kalapokat. A tetejére morzsoljuk a maradék vajat, izlés szerint morzsolhatunk rá kevés sajtot is, és forró sütőben körülbelül negyedóra alatt megsütjük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon, ropogósra sütjük, pár levél elmorzsolt bazsalikommal és édesköménnyel.

Jó étvágyat! 🙂

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: