Brokkoli fasírt

Egy karakteres cheddar sajttal kombinálva a brokkolit akár a zöldségek királynőjévé is választhatnánk, annyira kiegészíti egymást a sajt és a brokkoli íze.

Hozzávalók:

  • kb. 40 deka brokkoli, rózsáira szedve, torzsája meghámozva, nagyobb darabokra vágva
  • fél bögre teljes kiőrlésű morzsa
  • 1 nagy tojás
  • 15-20 deka cheddar sajt, reszelve
  • friss petrezselyem, apróra vágva
  • 1-2 szál újhagyma, apróra vágva
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • zsiradék a sütéshez (olíva olaj)

brokkoli-lepeny

Elkészítés:

Forralj el egy fazékban sós vizet és tedd bele a rózsákra szedett brokkolit és a torzsáját. Főzd 3-4 percet, majd szűrd le és hideg vízzel öblítsd le. Aprítsd fel nagyon apró darabokra és tedd egy mélyebb keverőtálba. Add hozzá a többi hozzávalót és óvatosan, de alaposan keverd össze.A masszából formázz laposabb pogácsákhoz hasonló fasírtokat. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat közepesen forróra és tedd bele a fasírtokat. Egyszerre csak annyit, hogy könnyen meg tudd fordítani (a serpenyő méretétől függően max. 3-4 db-ot). Süsd 3-4 percig mindkét oldalukat, amíg szép aranybarnák lesznek. Szedd ki őket papír törlővel kibélelt tányérba és fűszeres joghurttal, tejföllel, tzatzikivel vagy valamilyen joghurtos salátával tálald. Jó étvágyat! 🙂

Reklámok

Brokkoli fasírt” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: