Cseresznyés ricottatort

Jól ismert megfigyelés, hogy ha a cseresznyeevés után vizet iszunk, akkor puffadás, gyomorfájás alakulhat ki. Ennek oka, hogy a nem megfelelően megtisztított cseresznye héján található élesztőgombákat csak a tömény gyomorsav képes elpusztítani, de a felhígított emésztőnedvek a gombákat életben hagyják, így az élesztőgomba erjesztő munkája nyomán alakulhatnak ki ezek a tünetek.

Egy szelet szénhidráttartalma: 15 gr, Kcal: 245 gr

Hozzávalók

18 cm tortaformához (8 adag):

  • 50 dkg ricotta,
  • 30 dkg cseresznye,
  • 4 tojás,
  • 7 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (pl. nyírfacukor),
  • 1 dl tejszín,
  • 8 dkg durumliszt,
  • 1 citrom,
  • vaj a forma kikenéséhez

cseresznyesricottatortakicsi

Elkészítés:

  •   Keverjünk az édesítőszert a ricottához, keverjük hozzá a durumlisztet, a tejszínt, a 4 egész tojást és a citrom reszelt héját. Mossuk meg a cseresznyét, magozzuk ki és felezzük, keverjünk óvatosan a ricottához. Vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel egy 18 cm-s, kapcsos tortaformát, öntsük bele a ricottakrémet, 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percig (a teteje barnuljon kicsit meg, és emelkedjen fel). Jó étvágyat! 🙂

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: