Epres-csokis-zabpelyhes muffin

Tökéletes diétás nassolni való! Nem muszáj, hogy epres legyen, a lényeg hogy mindig a szezonnak megfelelő gyümölcsöt használt hozzá! És akkor mondja valaki, hogy nem lehet egészségesen nassolni?!

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg apró szemű zabpehely
  • 10 dkg eper (eperszezon után használhatunk mindig az idénynek megfelelő gyümölcsöt is akár)
  • 5 dkg jó minőségű étcsoki apróra vágva
  • 10 dkg kókuszzsír vagy vaj
  • 2  tojás
  • 2,5 – 3 dl növényi tej – 2-3 evőkanál méz
  • 1-2 evőkanál egészséges édesítő, ki mit használ (nádcukor, méz, juharszirup, stevia…) – opcionális, vagy el is lehet hagyni, elég a méz és az eper, főleg ha az eper magában is elég édes)
  • fél csomag sütőpor

epres bananos muffin

Elkészítése:

Sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. A száraz összetevőket összekeverjük egy tálban.A kókuszzsírt felverjük a mézzel, cukorral vagy az édesítővel, amit használunk. Majd hozzáadjuk a tojást, azt is jól elkeverjük, majd a tejet. A száraz és nedves hozzávalókat összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a csokidarabokat és az epret.( Az epret is felvágtam, ami nagyobb volt, hogy mindenhova jusson.) Kapszlikkal megtöltött muffin formába kanalazzuk. Tetejére egy-egy szem epret még tehetünk, gusztusosabban néz ki úgy.  20 percig sütjük, de nézegessük közben ahogy szép arany színűre pirul. Jó étvágyat hozzá! 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: