Medvehagymás zöldségkrém

Ha nálad lesz a nagy családi ebéd, és korán érkezik a család, vagy egyszerűen csak nem terveztek ebédet, csak egy kis összejövetelt, akkor lepd meg őket finom, gusztusos falatkákkal. Sonka, tojás, paradicsom, hagyma teljes kiőrlésű kenyérrel isteni finom, de készíthetsz különböző szendvicskrémeket is. Például medvehagymás zöldségkrémet!

Medvehagymás zöldségkrém

Hozzávalók kb. 50 dkg-hoz:

  • 2 közepes sárgarépa, 2-3 cm-es darabokra vágva
  • 1 kisebb zellergumó, nagyobb kockákra vágva
  • 1 közepes petrezselyemgyökér 2-3 cm-es darabokra vágva
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma kockákra vágva
  • 10-12 friss medvehagyma levél finomra vágva
  • 0,5 dl tetszőleges hidegen sajtolt olaj
  • 2 evőkanál zabpehely vagy kukoricaliszt
  • 5 dkg őrölt, pirított tökmag
  • só, fehér bors

medvehagyma-krem

A zöldségeket és a vöröshagymát annyi vízben, ami ellepi, megpároljuk. Amikor majdnem puhák, hozzáöntünk még egy kis vizet, és beleszórjuk a zabpelyhet. Sózzuk, borsozzuk, és még 8-10 percig takaréklángon, néha kevergetve pároljuk. Amikor kihűlt, beleöntjük az olajat és leturmixoljuk. Ezután keverjük hozzá a medvehagymát és a tökmagot.

 

Reklámok

Medvehagymás zöldségkrém” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: