Roast beef aszalt szilvás szilvapürével

 Az esetek többségében nem a jó szándék hiányzik, inkább csak egy kis odafigyelés, előre gondolkodás szükséges ahhoz, hogy valóban egészségesebb legyen az étrendünk. 🙂

Hozzávalók:

  • 120 g marhafelsál
  • ½ fej vöröshagyma
  • 3 ml oliva olaj
  • mustár
  • feketebors
  • rozmaring

A szilvapüréhez:

  • 120g szilva
  • 30 g aszalt szilva
  • Édesítőszer (ha lehet növényi)
  • fahéj

roast_beef12szilvapure_1

Elkészítése:

  • A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, enyhe sót,borsot, és a rozmaringot, majd egyenletesen összekeverjük. A marhahúst letisztítva nagy darabokra előre elkészítve megforgatjuk a pácban és letakarjuk, hűtőben legalább 1 napig érleljük. Egybe vagy szeletelve is készíthetjük, lassan sütve közepesen meleg sütőben.
  • A szilvapüréhez a szilvákat kimagozzuk, felezzük, és szintén magozott aszalt szilvával, édesítővel, és őrölt fahéjjal lassú tűzön felfőzzük mindaddig, míg levét elveszítve, püréállagúra sűrűsödik.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: