Spárgás-sonkás penne

Mindegy, melyiket választjuk, szezonban érdemes minél többet fogyasztani belőle annak szem előtt tartásával, hogy a spárga (bármely típushoz tartozzon is) legértékesebb része a csúcsa. Ennek lényegesen kevesebb főzési, illetve sütési időre van szüksége a spárga többi részéhez képest – érdemes nyersen is megkóstolni.

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 15 db spárgasíp,
  • csomag (400 g) penne,( durum)
  • vaj,
  • 8 szelet pármai sonka, darabokra vagdosva,
  • 3 evőkanál tejszín,
  • fekete bors,
  • parmezán.

asparaguspenne

Elkészítés:

  • Tegyünk fel vizet a tésztának, és a dobozon lévő utasítás szerint főzzük meg. Az előzőekhez hasonlóan tisztítsuk meg és pároljuk meg a spárgát, majd tegyünk rá egy kanál vajat. Ha a tészta megfőtt, csöpögtessük le, majd tegyük egy olívával kikent edénybe, adjuk hozzá a spárgát, a sonkát, a tejszínt, és melegítsük össze. Forrón tálaljuk, friss parmezánnal meghintve.
Reklámok

Spárgás-sonkás penne” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: