Fokhagymás-gyömbéres csirke szárnyak csípős káposztasalátával

Az esetek többségében nem a jó szándék hiányzik, inkább csak egy kis odafigyelés, előre gondolkodás szükséges ahhoz, hogy valóban egészségesebb legyen az étrendünk.

 

Hozzávalók:

  • 3 db csirke szárny
  • 2 evőkanál olaj
  • só, fokhagyma, gyömbér, bors
  • 250 g fejes káposzta
  • 1 kávéskanál chili
  • salátaecet

crop_201602111407_csirkeszarnyimages

Elkészítése:

  • A sütés előtti napon páclét készítünk olajjal, sóval, gyömbérrel, borssal és fokhagymával. A szárnyakat ebben megforgatjuk és másnapig hagyjuk érlelődni. Ha jól beitta az ízeket, tepsibe soroljuk őket, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. A káposztasalátához a fejes káposztát vékonyra szeleteljük, besózzuk enyhén. Két-három óra állás után a só által engedett kevésből kinyomkodjuk és édesítővel készített salátaecettel meglocsoljuk. Chilivel, gyömbérrel, tört fokhagymával ízesítve tálaljuk. Jó étvágyat! 🙂
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: