Garnélarákos spagetti

A kész tésztaétel kalória- és tápanyagtartalma: ez az a pont, ahol legkönnyebben elcsúszhatunk, ha főtt tésztánkat válogatás nélkül terheljük meg hússal, tejszínnel, sajttal, illetve mindezekkel együtt. Mivel az emberek többsége  ülőmunkát végez, ehhez kell hozzárendelni egy ebéd tápanyagtartalmát

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 32 dkg tészta
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/4 csésze vaj
  • 1/4 csésze olíva olaj
  • 50 dkg közepes garnéla
  • 1/4 csésze citromlé
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1/2 teáskanál oregánó
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • 1/4 csésze friss petrezselyem
  • 6 – 7 db koktélparadicsom
  • 1 kisebb cukkini

Lignano 014

Elkészítése:

Főzd meg a tésztát, csepegtesd el. A serpenyőbe hevíts fel a vajat és az olíva olajat. Add hozzá a fokhagymát,cukkinit,  majd a rákot  a citromlevet, 10 perces sütés után (magas lángon) dobd rá a paradicsomot, majd  bors, oregánó, só ízlés szerint. Majd amikor már készre főtt kb 20 perc után, szórd rá a sajtot, és a petrezselymet. Tálald spagetti tésztával! 🙂

Úgy variálod a tésztákat ahogy akarod, csak ne feledd, hogy  tésztához mindig társíts zöldséget, a húsokat és a tejtermékeket azonban ne vegyíts. Vagy az egyik, vagy a másik termékcsaládból válassz feltétet a tésztáidhoz.

Reklámok

Garnélarákos spagetti” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: