Szezámmagos sült csirkemell citromos padlizsánpürével, vadrizzsel

Az esetek többségében nem a jó szándék hiányzik, inkább csak egy kis odafigyelés, előre gondolkodás szükséges ahhoz, hogy valóban egészségesebb legyen az étrendünk.

Hozzávalók:

  • 120 g csirkemellfilé
  • 10 g szezámmag
  • grill fűszerkeverék, örült fehér bors

Citromos padlizsán püréhez:

  • 250 g padlizsán
  • 3ml oliva olaj
  • 40 g natúr joghurt
  • 1 citrom

Vadrizshez:

  • 50 g vadrizs
  • 3ml oliva olaj
  • ¼ vöröshagyma
  • só, zöld fűszerek

friedsesamechicken_thumb-533x295

Elkészítése:

  • A csirkemellet felszeleteljük és enyhén kiklopfoljuk. Sóval, borssal és grill fűszerkeverékkel valamint szezámmaggal egyenletesen beszórjuk, és kevés olajjal kikent tepsiben, sütőben készre sütjük. A szeletelt padlizsánt illatos fűszerekkel kevés olíva olajon megpirítjuk, majd turmixszoljuk. Annyi joghurttal keverjük, hogy püréállagot kapjunk. Citrommal ízesítve tálaljuk. A vadriszt enyhe sós, hagymás vízben megfőzzük, majd olíva olajjal és zöld fűszerekkel ízesítjük. Jó étvágyat! 🙂
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: