Töltött kaliforniai paprika

A nagy nyári hőségben senkinek nincs kedve órákig a forró tűzhely fölött állni. A pár héttel ezelőtti cikkemben ígértem nektek még több receptet-ezekkel nem kell a konyhában aszalódnunk, pillanatokon belül elkészülnek,finomak, és a diétába is beleférnek. Akár egy nyári baráti találkozóra is összedobhatóak!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy kaliforniai paprika
  • 500 g darált hús
  • 1/2 fej karfiol
  • 1 vörös hagyma, felkockázva
  • 1 sárgarépa felkockázva
  • 4 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 170 g paradicsomszósz
  • 1 csipet őrölt bazsalikom, kakukkfű, oregánó, rozmaring, zsálya a paradicsom szósz ízesítéséhez
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 csésze alaplé

IMG_6551

Elkészítése:

  • Szedjük virágaira a karfiolt, pároljuk össze a felvágott hagymával, sárgarépával, fokhagymával. Közbe süssük félkészre olajon a darált húst. Vágjuk le a paprika tetejét, távolítsuk el a belsejéből a magokat. Keverjük össze nagy tálba a párolt zöldséget a darált hússal, az előzőleg fűszerekkel ízesített paradicsom szósszal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Mikor az összes összetevőt alaposan elkevertük, töltsük meg vele a paprikákat. A tetejére tehetünk sajtot. Helyezzük az összes paprikát egy nagyon mélyebb tepsibe.( öntsünk az aljára egy csésze vizet), majd a 180 fokra előmelegített sütőben süssük körülbelül fél óráig.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: