Vörös babos nachos

Szuper, egyszerű, és szuper egészséges. Akár vendégvárónak is tökéletesen alkalmas ez az étel! 🙂


Hozzávalók:

  • 1 paradicsomos babkonzerv (vagy 1 bögre áztatott, majd puhára főzött bab)
  • 1 kidney babkonzerv (ezek általában sós lében készülnek, szintén helyettesíthető főzött babbal)
  •  2 kukoricakonzerv
  • 3 dl sűrű paradicsomlé
  • majoranna
  • bazsalikom
  • fokhagyma
  • 30 dkg (barna)rizs
  • chili paprika (elhagyható, csak “erős gyomrúaknak”)
  • tortilla chips
  • salátalevelek

?

A rizsszemeket alaposan átmossuk, teflon edényben olaj nélkül kicsit megpirítjuk, majd bő vízben megfőzzük.Amíg a rizs fő, elkészítjük a mexikói szószt:A paradicsomos babokat és kukoricákat összeöntjük. A sós lében eltett babkonzervet átmossuk, hozzátesszük a többi babhoz és kukoricához. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd felfőzzük. Egy kevés majoránnával és bazsalikommal, esetleg pár gerezd összezúzott fokhagymával ízesítjük. Ízlés szerint főzés után rakhatunk hozzá chilipaprikát.Tálalásnál a tányér szélére salátalevelekből kört formálunk, majd tortilla chipseket teszünk a levelekre. A tányér közepére rizst halmozunk és annak a tetejére kerül a paradicsomos-babos-kukoricás szósz. Alapvetően úgy jó enni, hogy a chipsre halmozunk egy kevés rizst, mexikói szószt na és az egészhez egy kis salátalevél dukál.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: