Almás sütőtökleves

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 nagyobb sütőtök hámozva,
  • kockákra vágva,
  • 4 nagyobb savanykás alma felszeletelve,
  • ¼ csésze extra szűz olívaolaj,
  • ¼ teáskanál só,
  • ¼ teáskanál frissen őrölt bors,
  • 1 evőkanál apróra vágott friss zsálya,
  • 6 csésze csökkentett nátriumtartalmú zöldségleves vagy csirkehúsleves,
  • 1/3 csésze apróra vágott mogyoróhagyma,
  • 2 evőkanál mogyoróolaj

DSC_0105

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Dobd a sütőtököt, az almákat, az olívaolajat, 1 teáskanál sót, borsot egy nagy tálba, keverd meg. Öntsd tepsibe, süsd 30 percig. Add hozzá a zsályát, és süsd addig, míg barnulni kezd, kb. még 15-20 percig. Kisebb adagokban pürésítsd egy turmixgépben a sült almát és a sütőtököt a levessel. A krémlevest melegítsd tovább alacsony lángon, add hozzá a maradék sót, majd az olajon megpirított mogyoróhagymát. Végül locsold meg a maradék mogyoróolajjal.

Tápanyagok 1 adagra:

180 kcal, 6 g rost, 25 g szénhidrát , 3 g fehérje, 525 mg nátrium, 62 mg kalcium, 1 mg vas

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: