Fukuoka Sencha japán bio zöld tea

A szuper gépesített, hatalmas japán ültetvényeken a sencha ugyanolyan szántóföldi monokultúra, mint hazánkban a búza vagy kukorica.

A termelés elenyésző százaléka kerül csak külföldre, hiszen a megtermelt mennyiség éppen hogy fedezi csak a hazai igényeket. A japán teák iránti külföldi (nyugati, kínai) kereslet pedig folyamatosan nő, amelynek további erős árfelhajtó hatása van.

Sencha elnevezés alatt minden napon nevelt, majd gőzölt és többszörösen sodrott levélteát értünk. A sodrás technikája és hossza dönti el a tea végső kinézetét, amely a lapos bancha-típustól egészen a tűhegyes gyokuro-típusig terjed.

Ha zöld teáról beszélgetünk egy japánnal, egyértelműen senchát ért alatta, amely kathekinjei, vitaminjai, aminosavai és ásványi anyagai miatt az egyik legegészségesebb ital. A tavasz kirobbanó egészsége és ereje manifesztálódik a meggőzölt és hegyesre sodort levelekben. A teavilágban a kesernyés oldalon áll, de utóíze gazdag. Mindennapi fogyasztásra, a szervezet általános karbantartására, koleszterinszint csökkentésére, daganatos megbetegedések, cukorbetegség és magas vérnyomás megelőzésére ajánlott. Japánban a hosszú élet titkának tartják, valljuk be – joggal.

Elkészítése:

70 C visszahűtött, tisztított lágy víz Felöntések hossza: 1-1,5 perc, Felöntések száma: 4-5, illetve ízlés szerint.

Kiszerelés:

50 g / 2 150.- Ft

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

WordPress.com.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: