Tojással és avokádóval töltött édesburgonya

Az édesburgonya az a fajta krumpli, amit nyugodtan ehetsz vacsorára is. Érdemes megismerkedni vele, ha eddig nem tetted. Az avokádóval együtt pedig igazi nyerő párost alkot. Megtöltheted bármivel, ízlésed szerint. Én most egy nagyon egyszerű receptet hoztam nektek.

Hozzávalók:

  • Édesburgonya
  • tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • koriander ízlés szerint
  • Olíva olaj
  • paradicsom
  • natúr joghurt
10 perc alatt elkészíthető egészséges fogások

Elkészítés:

  • Egy nagy édesburgonyát megfőzöl, hosszában bevágást ejtesz rajta, és a belsejét kikaparod úgy, hogy maradjon azért krumpli a héjában bőven. A krumpli kiszedett belsejét összekevered 1 tojással, sóval, borssal és 1 teáskanál korianderrel. Serpenyőben, kis olívaolajon ezt a keveréked megsütöd 1-2 perc alatt. A sült tojásos mixet töltöd a burgonyába, rá jön 1/4 apróra vágott avokádó, 2 evőkanál paradicsomsalsa és 2 evőkanál görög joghurt.

Az édesburgonya jótékony hatásai:

Magas az A-vitamin tartalma béta-karotin, vagyis karotinoidok formájában; C-vitamin-tartalma miatt erős antioxidáns hatása van; mangánban gazdag, ezzel segíti a termékenységet, az agyi funkciók helyes működését és egyensúlyban tartja a vércukorszintet; kifejezetten ajánlott az alkalmazása fogyókúrákban.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: