Hozzávalók
- 10 darab főtt tojásfehérje
- 1 vagy 2 darab főtt, tojássárgája
- 1 púpozott evőkanál mustár (lehetőleg cukrozatlan és tartósítószermentes)
- 1-2 evőkanál görög joghurt
- 1-2 evőkanál natúr joghurt (Ha krémesebb állagot szeretne elérni, használhat görög joghurtot is, viszont ez kétszer annyi zsiradékot tartalmaz, mint natúr társa.)
- fél fej salátahagyma
- 1 gerezd fokhagyma (opcionális)
- só
- snidling (metélőhagyma)
Elkészítés
- Főzzük meg a tojásokat, majd pucoljuk meg és válasszuk szét a fehérjét a sárgájától. Tegyük mély tálba a tojások felét az összes hozzávalóval együtt, és turmixoljuk össze bot mixerrel. Miután szép egységes lett a krém, a maradék tojást is adjuk hozzá, de ezeket már villával törjük össze. Így a hagyma és a fokhagyma jól beleolvad az ételbe. Persze, ha jobban szeretjük, ha a hagyma ropog a fogunk alatt, vágjuk apró kockákra és úgy adjuk a masszához. Díszítsük snidlinggel, tálaljuk kaliforniai paprikával és sárgarépával.